Archive for March, 2014

Assistent

Written by Webmaster. Posted in Jobb

VH assistans är ett av de ledande assistansföretagen i Sverige och har i dag ca 900 personliga assistenter anställda som arbetar över hela Sverige, från Kiruna till Ystad. Vi är ett familjeägt företag med 15 års erfarenhet av att arbeta för barn, ungdomar och vuxna med funktionshinder. Vi tror på den individuellt anpassade assistansen och arbetar därför mycket målgruppsinriktat. Vi har vår egen barnklubb VH Kids, för barn med funktionshinder och deras syskon och kompisar. Vi har även startat VH Action som vänder sig till unga vuxna med funktionshinder. Vi är ett aktivitetsinriktat företag och vi går ofta på kultur- och sportevenemang, ordnar konferenser, utbildningar och olika event. Vi arrangerar också skidresor, cityresor och sol- och badresor för personer med funktionshinder och deras familjer.
Arbetet innebär att du ser till att assistansen är av god kvalitet utifrån LSS intentioner, dvs. delaktighet och självständighet. Respekt, trygghet och förtroende är nyckelord för vår verksamhet. Din arbetsplats är där jag befinner mig, till exempel i hemmet, på någon fritidsaktivitet eller på semesterresa.
Jag är en man på 60 år som bor i Morgongåva. Mina intressen är promenader, utflykter, spela kort mm. Jag ser gärna att den som söker har erfarenhet av demens eller liknande neurologisk sjukdom. För att jobb hos mig behöver du vara lugn, lyhörd samt kunna ta egna initiativ. Det är också viktigt med ansvarskänsla och uppmärksamhet. Du ska också vara stresstålig.
Jobbet innebär ett stort ansvar. Det är en merit om du har jobbat som personlig assistent och har en vårdrelaterad utbildning. Även god svenska är ett krav. Vi vill att du är positiv och ser möjligheter hellre än svårigheter samt är initiativrik.
Vi söker vikarier som är intresserade av att jobba varierad arbetstid, vilket kan bli dag, kväll, natt eller helg. Din arbetsplats blir mestadels i hemmet eller på någon aktivitet. Arbetet innebär att du ser till att assistansen är av god kvalitet utifrån LSS intentioner. Utdrag ur belastningsregistret kommer att begäras från den som blir anställd.
P.g.a. sekretess kommer vi ej att ge ut mer information angående tjänsten, och vi tar enbart emot skriftliga ansökningar via mail.

Läs mer!

Lokalvårdare

Written by Webmaster. Posted in Jobb

S Städ AB med bas i Morgongåva har städuppdrag i Heby kommun, Sala, Uppsala och Stockholm. Uppdragen omfattar det mesta inom städ: kontor, trappstäd, hemstäd mm. Vi söker nu två lokalvårdare för timanställning 50%. Vi söker dig som är ansvarsfull, engagerad och har tidigare erfarenhet av lokalvård.
Vi ser helst att du har körkort.
För ansökan ring Mikael tel. 070-5120820 eller Johanna 072-3121571 eller maila till mstad@bredband.net

Läs mer!

Nytt bidrag till runstenskopia

Written by Webmaster. Posted in Nyheter

Upplandsstiftelsen har beslutat satt ge ekonomiskt stöd med 10 000 kronor för projektet “Hebys nya runstens”, det vill säga ensamaktivisten Mats Köbin i Morgongåva arbete på att “ta hem” runstenen som för 238 år sedan exporterades till skotska Edinburgh.

Läs mer!

Älgskogshuset ny attraktion

Written by Webmaster. Posted in Nyheter

Älgparken i Gårdsjö norr om Morgongåva har fått en ny attraktion – älgskogshuset.Älgparksägare Leif Lindh kör sina gäster med bil på den nylagda vägen till torpet i gläntan där älgarna har sitt vattenhål ett stenkast från verandan.

Läs mer!